Senaste inläggen

Av Mia Andreasson - 5 augusti 2011 10:44

Igår var det träningstävling på klubben som sig bör den tredje torsdagen i varje månad! Såå himla bra med dessa träffar!!  

Förra gången var vi i Edet och jag hade lagt upp en alldeles för svår plan för Melker så det blev pannkaka av det mesta enligt mig... Han tycker (efter mycket ensamträning) att det faktiskt är lite jobbigt med alla som står o tittar och blir lite tryckt och låst av detta.. Ville inte göra om detta misstaget utan vill ju att han ska ha en positiv bild utav tävlingsmiljön så denna gången var planen mest till för att göra det kul och enklet för Melker!

Körde fritt följ väldigt nära alla "domare", "skrivare" och annat folk på planen och måste säga att han klarade detta mycket bra!   

 Gjorde sen en lite kedja bestående av lite fritt följ, transport, metall (endast ingång), tung (endast ingång, transport, hopp, transport (lååång sådan), stege, och belönade och avslutade under transport därifrån!! Hurra!!  Hejja Melker!!! Det höll hela vägen och han hade fin attityd trots alla som tittade och följde efter!!  

Visst...med facit i hand så kanske det var liiite för enkelt för honom men vi uppfyllde det jag ville, så svårigheterna lägger vi på en annan gång!


Efter detta hade jag fortfarande lite tid kvar och den ägnades åt kryp. Han börjar få mycket bättre och lägre starter enligt dom som ser på , och vinklarna (speciellt vänster) gör han mycket bra! Det svåraste är att starta efter en halt då han blir osäker om han ska sätta sig eller inte. Detta måste tränas mer på!!


Bra kväll! Bra träning!! Och framför allt - bra hjälp av alla inblandade!!  


Tack Agnetha som tog så fina kort på oss... Jag tog mig friheten att "sno" två av dom till min blogg...     


        

Melker har fokus!

Finaste Scout!


Over and Out!!

ANNONS
Av Mia Andreasson - 1 augusti 2011 09:48

Så var då semester slut för denna gången, men vilken semester det varit!! Har verkligen haft det kanon! Har varit iväg med vagnen i nästan 2 veckor, varit på kurs hos Jenny och läger i Ätran med Roger Phillips som instruktör.. Lata dagar i Lysekil och flertalet sådana i stugan! Har även hunnit med en hel del träning av Melker, både jakt och spår samt lite lydnad och fastnat i en ny sport...cykling!   

Nu är det jobb och vardag som gäller men ser redan nu fram emot SM då vi plockar fram den lillle Knausen och drar mot High Chapparall! Kul!!


Igår var det jaktprov på Hunneberg och vi var med...

30 grader varmt och vindstilla är väl inte dom optimala förhållandena men han skötte sig kanon!  

Mycket bra på markeringar både på land och vatten! Satte linjetaget som en smäck och började söket riktigt starkt...Tyvärr orkade han inte jobba ut detta fullt utan det blev 4 av 6 vilt som kom in och ett 2:a pris som resultat, men jag är såååå nöjd med honom!! Just känslan och att vi båda hade det fantastiskt kul räcker långt!


Nu är både mina grabbar i stugan ett par dagar medans jag jobbar på, men hoppas på lite lydnadsträning på onsdag...Over and out!!

ANNONS
Av Mia Andreasson - 14 juli 2011 21:57

Har haft 10 helt underbara dagar , med sol, bad och allmän avkoppling, men visst är det alltid skönt att få komma hem igen! Efter att ha levt på ca 5 kvm med 3 stora hundar och en man så känns helt plötsligt min lilla lägenhet som ett stort slott!! Bara detta att kunna duscha utan ha med sig fem-kronor och att sen ha plats att föna hår och fixa till sig känns som värsta lyxen!   


Idag har det varit allmän fix o trix på förmiddagen och sen var det klubben och ett pass lydnad som gällde. Och vilket pass!! Ibland så känns allt bara bra!! Både min hund o jag var riktigt taggade idag och det kändes att vi var på samma våglängd så att säga. Visst blev det både missar och annat , men vi hade det så kul!!


Fortsatte att köra detta med nosduttar i min handflata och det sitter fint nu så jag la till att han skulle göra samma sak med en boll.Detta klurade han snabbt ut så jag utmanade med metallen, bara för att se om han förstått det hela.. Jajjamän!! Bra fart och ett rejält tryck in i handen på mig!!! Köttbullarna haglade och matten jublade!!!  


Fortsatte sedan med inkallningen då jag vill få honom att vända o springa tillbaka för att få belöning kastad över huvudet (står mer om detta i tidigare inlägg). Har mixtrat lite på stranden och på promenader men tar nu in det i momentet. Han gjorde många mycket bra ställanden idag, men om det beror på dagsformen eller det nya "stick-iväg" vet jag inte.....


Utmanade på framåtsändandet genom att köra direkt utan target och även detta satte min lille svarte idag!!! Men - hallå!! VAR är alla tävlingarna när man vill ha dom!!!    

 Sen bara det fortsatte... fria följet bättre än på länge, skällde 2 ggr och var tyst mellan, kröp som värsta daggmasken och gick på stegen så noga, så noga.....

Vet inte varför allt stämde idag...Kanske Melkers sätt att peppa sin matte till att fortsätta träna då det går mindre bra..??  Ge mig ett ljus i mörkret ibland??  


Hem o vila ett par timmar innan det var dags för jaktträning på Hunneberg.

Även detta gick faktiskt bättre än genomsnittet idag!  

Körde långa linjetag över fält blandat med markeringar i tallbacke. Märkte att vi måste köra många bakom och i närhet av kastare för det är här han har det svårt... Vågar inte alltid passera nära eller ta något nära kastaren/skytten.

Körde dubbelmarkering på vatten som han tyckte var svårt sist , men nu var det inga som helst problem bland alla näckrosor mm! Avslutade med markering på vatten som han inte fick ta direkt utan han skulle ta ett linjetag parallellt med vattnet först. Klockrent!! Vilken dag han haft min lille svarte!! Ska nog åka på semester oftare om detta blir resultatet!!  


Nu är det soffläge med varm choklad som gäller efter att vi varit ute i ösregnet!


Over and out!!


  Black Beauty.....   Världens sötaste killar....   Utsikt från husvagnen.Fantastiskt månsken över havet.   Häftig kustlinje tagen från Ale-stenar

Av Mia Andreasson - 8 juli 2011 11:19

  ...så kan vi nog summera dom första dagarna på vår semester! Är nu i Falkenberg. Skulle egentligen åkt härifrån idag men vi stannade en natt till då jag inte var här på campingen utan hos Jenny på kurs hela dagen igår... Idag blir det lite hundträning på stranden och sen en cykeltur in till centrum och ett besök vid Laxbutiken... Mums!  

Hundarna bara älskar dessa långgrunda stränder där dom kan springa långt ut i vattnet för att leka eller hämta bollar mm! Härligt! Kan bara inte fatta att jag snart redan har haft en vecka semester...  Det gäller att njuta sålänge det varar...


Var som sagt på kurs hos Jenny Wibäck igår. Temat var "moment! Så vi skulle in o peta i det mesta.... Började med metallen som jag tycker vi tappat farten in på. Grejjen är ju den att han går ner i tempo halvägs in (ovanligt va??!!). Fick tipset att lära honom att trycka in apporten i vänsterhanden och tycka att det är häftigt som bara den...på det sättet kommer han öka i intensitet ju närmare mig han kommer! Kan ju även hjälpa honom lite med att visa handen då han är på väg in. Bra tips,smart... låter ju lätt i teorin, så nu ska vi "bara" se om vi kan omsätta det i verkligenheten också!!  Kommer att börja med en leksak, penna eller något annan struntsak så att vi inte tjatar ut metallen...


Körde även inkallande med ställande o läggande och det är ett moment jag inte vet riktigt hur jag ska fortsätta med.. Måste fundera lite... Rådet jag fick av Jenny var att lära honom vända och springa åt andra hållet  - från mig på ett kommando och på så sätt kunna kasta en burk eller boll över huvudet på honom..Är ju fast i hjälpen att lägga något bakom för att få dom bra ställandena jag vill ha... Vet inte riktigt vad jag tyckte om detta så jag ska leka lite med det på promenader  o så får vi se vad det blir av det! Har ju alla möjligheter nu när vi bor så nära låååånga vita stränder!


Det sista på dagen så delade vi in oss i två grupper och jag passade då på att köra krypet. Fick nya ögon som synade oss, och detta var Cecilia och Maria och fick bra förslag på ändringar som gav effekt direkt! Tack för det!!   


Inga världsnyheter som uppdagades under dagen men alltid trevligt att träffa nya hundmänniskor och få Jennys syn på saker o ting! Så både jag o Melker begav oss mot campingen trötta o nöjda vid 17-tiden.


Möttes av en superglad och överaktiv gul labbe som också ville göra nåt, så det blev en tur till stranden med honom och ett par tennisbollar.... Avslutade kvällen med en 4 mils träningsrunda på cykel och en bra DVD...  En bra dag!!  

Nä nu ska tipsen från gårdagen testas!!

Nästa inlägg blir från Löderup.....


Bilder från dagen....


  Ska du springa till matte då?   Hmmmmm........   Vad gör vi nu då?   Sändande av liten Scout till rutan....   Här utförs leken...VAR är rutan??  :)   Jenny  W (hatar när jag tar kort på henne, men det stuntar jag i!  ;)   Hopp o lek!!   Mosad liten svart under tjockis....   ...men han är vacker ändå..:)   Här är ändå mattes ögonsten...Såååå vacker bara genom att vara!!


Over and Out!!


Av Mia Andreasson - 4 juli 2011 21:58

Nu har äntligen semestern börjat för 2011 och jag befinner mig just nu i Varberg med Gunnar. Vi har idag kollat in stranden och slagit läger.. Blev fantastiskt bra om jag får säga det själv!!  Vi satte upp vindskydden utanför markisen och har på så sätt skapat en innergård som hundarna kan vara lösa på.. Kanon!!

imorgon har dom lovat bra väder så det blir en dag på stranden som Ledin skulle säga..  

Hundarna har redan testat ,men vi tvåbenta gick bara till knäna då vi ej hade badkläder med oss, annars hade vi garanterat hoppat i för det är minst 22 grader i vattnet!! Känns som värsta utlandssemestern!!     

Här är vi fram tills på onsdag då vi förflyttar oss ytterligare några mil söderut och landar närmare bestämt i Falkenberg.


På hundträningsfronten så gjorde jag igår ett spår med störning i form av svampplockare rätt över alltihop som gick utan problem och ett upplet på gäred (som Melker tycker är svårt, då det påminner om jakt för honom) som gick kanon! Nu blir det lite lugnar ett par veckor men har allt tänkt köra lite jakt trots semester o husvagnsboende, då vi anmält till jaktprov i slutet av Juli.


Ha det så gott för det kommer vi ha(trots löpsedlarnas rubriker idag om kaosväder på väg in...tänk positivit, tänk positivt)!!


  Middag!!  Gunnar i värsta nyduschfrillan...:)Over and out!!


//Semesterfiraren & co
Av Mia Andreasson - 28 juni 2011 09:16

Nu står semestern precis framför dörren och husvagnen börjar packas!! Härligt!

Drar iväg på måndag v 27 och då till Varberg sen går vi en kurs hos Jenny W på torsdag. Ska bli kul att komma dit igen! Får allltid mycket bra tips och ideér!


Hade för övrigt ett grymt bra pass med Erika framför polishuset igår! Är supernöjd med Melkers framåtsändande och att ha gått från target till mini-musmatta har verkligen gjort skillnad! Han har en helt annan förståelse för gruppen, stannar inte på mattan utan har den bara som en "reminder" om att "här ska man gå ner i tempo".. Hoppas, hoppas, hoppas det håller i sig nu!!!   


Körde även några tempoövningar på metallen för att få upp farten och gripandet igen. Har använt den liiiite väl mycket i kedja ett tag och naturligtvis har vi tappat några detaljer på kuppen.. Igår var han emellertid på hugget. Sprang bra, och grep bra!


Passade även på att köra fritt följ när jag hade Erikas kritiska ögon på oss.. Både jag o Melker kan hitta på både det ena och det andra ibland så det behövs någon som petar på oss ...  Körde detta i andra passet och då går det ju alltid bättre då han inte är så het längre. Fick nog tom till några riktigt bra högersvängar!!  


Krypet artar sig väl men är inte riktigt så som jag vill ha det eller jag vet att han kan.... Han börjar bli duktigare på vinklar och att starta efter halt men kunde vara lägre i bak.. Fortsätter jobba som förut då han är rätt i modus och aktivitet..


Avslutade det hela med en plats tillsammans med Scout (samt 5 grabbar som kastade rugbyboll precis bredvid...).


Tack för ett kanonpass Erika!!  


Idag står det jaktträning på schemat. Ska köra linjetag både på vatten och på land. Känner att vi tappat mycket sen Wt:na och nu gäller det att backa och att få upp förtroendet hos Melker att jag faktiskt vet vart dom ligger!!

Behöver även öva på stop samt närsökssignaler...

Ja, här finns att träna på!! Och tur är väl det, för hade vi verkligen tyckt det varit roligt om det gick bra HELA tiden??  


Over and out!! 

Av Mia Andreasson - 15 juni 2011 22:27

   ...med att uppdatera bloggen!   Men det kommer alltid så mycket annat i vägen och en dator ser inte så lockande ut efter att ha stått vid en hela

dagen....roligare att träna hunden!! I vilket fall...'


Hänt sen sist:

Vi har varit på vårt sista av 3 WT i Ökl och avslutade i alla fall med bästa poängen hittills! Melker är ju inte på långa vägar klar för alla dessa svårigheter dom hittar på men ville ju vara med på dessa tre tävlingar för att just se hur svårt det är och vad som kan hända. Har fått med mig massor av värdefulla tips och ideér på vad  vi ska träna på och hur vi ska lägga upp träningarna framöver!   


På detta sista WT så klarade han dom tre första stationerna galant då det var rena markeringar, vilket han är en klippa på! Sen....blev det dirigeringar med störning på både 4:de och 5:de rutan....  


Första var en dummy som föll till vänster och sen skulle vi skicka dolt linjetag ca 50-75 m... Jag hade sån tur så att Melker inte såg dummyn som kastades och blev då lite lätt positiv...MEN vad gör han då?? Jo jag skickar på "ut", han springer ca 15 m rakt ut sen tvär vinkel åt höger, rätt in i skogen!!! "Jag vet att den föll här matte!!  Vänta ,så ska jag hitta den!!" Jag visslade in honom....ingen Melker....visslade igen....Melker tittar ut från skogen , typ " och??"" Jag försöker med ett nytt "ut", han lyssnar(kors!!!) springer ut till rätt plats, jag visslar "närsök", han drar in i skogen igen... Suck!! Matten ger upp....  


På sista rutan drog dom först en dummy rätt över vår färdväg, och denna skulle INTE hämtas in!!! Vid detta laget så var Melker ganska så trött i kolan efter 4 rutor och massor av spännande saker så när jag sa att : "Den är nej..."och försökte ställa upp för linjetag, så såg man på hela han att han tänkte "säg vad du vill kärring - den dummyn ska jag ha!!" Jag gjorde ett par försök men han kom bara närmare och närmare den "förbjudna" dummyn. Kände att det bara blev knas då min hund faktiskt inte förstod vad jag ville men lyssnade ändå på stop och frågade varje gång..Nollan var ett faktum..  


Nu låter det som jag var jättebesviken men det var jag faktiskt inte! Han var superduktig på det han  kunde och det enda som jag faktiskt tyckte han borde gjort bättre med den kunskapen han har var att lyssna på pipan och inte ta så mycket egna initiativ....Har märkt efter dessa WT att han blivit lite loj för pipan. Antagligen är det inte så konstigt då man visslar och blåser och härjar för att klara sina rutor men det är sällan man kan fullfölja genom att tala om vad man menade... Nu ska här backas lite i träningen och framför allt träna massor av dirigeringar!!!På brukssidan petar vi just nu i det mesta men känner att krypet är på rätt väg!! Nu kan han både höger o vänstersväng utan att bli högre!!  

Däremot har vi tappat något på gripandet av metallen så här har jag idag varit ute och plockat det ur sitt moment och bara kört just detta.

Framåtsändandet går ju upp o ner men nu har jag tagit bort targetpinnen och kvar ligger en litet drickunderlägg. Han går ner fint i tempo och startar långsamt vid denna! Körde ett pass på klubben igår och var riktigt nöjd men hur det tar sig!

Ett annat av våra problemmoment har ju varit skallet. Att skälla är svårt tycker Melker, men att skälla OCH sitta still är ÄNNU svårare!!  

Känner dock att vi börjar få fint flyt och fler o fler skall på rad utan att han hoppar iväg speciellt mycket. Helt still sitter han inte, men så tar han ju in för kung o fosterland också!   

Nu har vi en hel sommar på oss att träna både bruks och jakt. Ska anmäla mig till Västras tävling i Juli(jakt) men något bruks blir det inte förrän september.

Några bilder i från dagen...

  I väntan på markering....

  Jag har den!!!


  När är det MIN tur...?? (Skulle vilja se den schäferägaren som binder upp sin hund så här och går därifrån utan "plats" eller stanna-kvar-kommando...  )

  Äntligen!!! Vatten!! Det bästa av två världar!! Hämta dummy OCH bada!! Äkta labradorlycka!


Over and out!!


Av Mia Andreasson - 1 juni 2011 19:35

...för på måndag ger vi oss av mot Borås och Wt nr 2! I måndags träffade jag Heléne och Vinna och körde lite jakt i Lilla Edet. Vi började uppe vid Ryrsjön med linjetag ut mot ett par små öar. Melker såg inte när dom kastades ut men hörde garanterat plasken. I vilket fall så löste han detta perfekt. Det var nästan komiskt att se honom när han kom upp på ön, tog sin dummy och letade efter vägen runt....Ha! Tji fick du!! Simma tillbaka tack!!   Snopen Melker kom tillbaka samma väg som han gav sig av. MYCKET bra träning då han börjat ta landvägen om det går på tillbaka vägen.

Hit ska vi åka ofta o köra!

Fortsatte sedan nere på Edet´s "gamla" bruksplan med långa markeringar i besvärlig terräng. Är grymt impad av Helénes kast! Jag brukar inte komma hälften så långt som hon (men så sitter inte mina dummy´s i träd heller...  )och hon fick iväg dom över en väg och i någon form av grön växtlighet. Svårt. Första gången krävdes det en del dirigeringar men andra gick klockrent! Övergick sen till att köra dirigeringar och här fick jag se vad besvärligt Melker hade, att utan mitt stöd springa precis förbi Heléne o ta en dummy. Efter ett antal försök gick även detta bra! Efter detta vända jag upp mot där vi kört markeringar och skickade på ett linjetag då det låg en dummy kvar här. Inga tveksamheter! Avslutade dagen med ett sök där vi skickade Vinna och Melker varannan gång. Mycket bra jobbat av labradorerna!! Bra träning som peppade oss ännu mer inför måndagen. Ska bli kul o se vad dom hittat på denna gången... Bring it on!! We are ready!!  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se