Senaste inläggen

Av Mia Andreasson - 30 maj 2011 10:52

Jaha...då har man varit på studiebesök i Ökl Wt då...   MYCKET svårare än vad jag trodde men SÅ kul!!!

Hade ju redan från början ställt in mig på att detta skulle vara en "titta o lära" gång och det var nog bra...för oj! vad vi lärde oss!!    Nu har jag en mycket tydligare bild av vad som väntar och trots att alla sa att det var väldigt svårt upplägg just denna dag så märker man hur stor steg det är mellan Nkl o Ökl.. Känns lite som om att gå från appellen direkt till högre.    

Men trots detta och att vi faktiskt fick några nollor (=inte bra)så är jag supernöjd med min hund och hans prestation! Kan ju omöjligt lasta honom för något han aldrig gjort eller lärt sig. Men det han faktiskt kan och har tränat på gjorde han kanon! Man såg också att han i alla situationer försökte utan att ge upp och det gillar jag!  


Provet var lagt på Susegården nere i Halmstadtrakten och i en helt fantastisk miljö. Dock så blåste det kraftigt under dagen men vi klarade oss från regn.


Dagen började med att vi fick reda på att alla skulle gå i nummer ordning och jag hade start 73 så ni kan tänka er vilken väntetid det var...men trots det höga antalet starter så var det bra flyt och riktigt bra arrangerat. Medans vi väntade så gick jag runt o kollade in rutorna vi skulle köra i. Nybörjarna hade samma rutor men dock inte samma upplägg ,så när dom hade kört klart den klassen och växlade över till vår öppenklass så var det vittring och dofter överallt. Nyttig utmaning!


Så här gick det:


Ruta 1: Här var det vattendirigering (det enda jag egentligen inte ville ha och framför allt inte börja med..).Detta var dagens absolut svåraste ruta och 80%av oss nollade och endast en tävlande fick full pott! Arrangörerna insåg också att detta var lite väl svårt för dagen då resultaten började trilla in, men så är det ibland..

Det vi skulle göra var att skicka ett linjetag rätt över "sjön",upp på andra sidan och sen tillbaka.. Låter ju lätt men det fanns 4-5 svårigheter på vägen också..


 Nybörjarna hade här fått en enkel markering i vassen, som var till höger i denna damm vi skulle vara vid och således fanns här massor av doft. I buskarna till vänster gömde sig en utläggare av dummys och härifrån kom även vinden. Hade dom kommit förbi dessa svårigheter så ändrades terrängen från blankvatten till näckroshav och till sist skulle dom ju då upp på land, köra ett närsök och sen ner igen samma väg...

Kan redan nu säga att Melker nollade denna...MEN matten är oerhört nöjd ändå för hunden lyssande på mina signaler så som stopp och tog dirigeringstecken vänster och höger utan krångel...Dock simmade han adrig över på andra sidan och fick då heller aldrig med sig dummyn in innan tiden var ute...


  Ruta 2:

Här var det en dubbelmarkering i bokskog med dolda kastare och dolda nedslag. Lååång väntan mellan båda kasten och låååång väntan på att få skicka!

Melker var stadig och plockade in båda utan några som helst bekymmer!!    Ett liiitet avdrag för fotgåendet innan start så det blev 18 av 20 möjliga p här!

Ruta 3:

Här var det också en dubbel men första slängde dom ner i ett djupt dike och den andra långt ut i skog på höger sida.

Melker stadig vid skott och gick när han skulle. Första in på ett kick..skickade ut på andra och han rätt ut , ner i diket och matten stod och tänkte att:ja! det var det!! Men döm om min förvåning då han kommer upp utan, drar runt några varv utan att hitta, far i väg där den första låg, fastnade där ett stund...tillbaka igen...och där var tiden ute... Synd... 8 p gav detta...


Ruta 4:

Detta var den andra av dagens riktigt svåra. Först en enkel i skog till vänster om fältet vi stod på. Sen skulle vi skicka på linjetag rakt ut på ett fält förbi stället där dom tagit den första och ca 70 m ut låg det en dummy... Melker klarar markering utan bekymmer, kommer in, jag riktar för linjetag, skickar....Går rakt i ca 20 m sen ville han in i skogen där han hittat förut. Jag blåste stopp, han stannar(WOW!!!!!) jag säger "ut", han fortsätter ut.....sen in i skogen igen... F-n!!!


Ruta 5:

Här var det dubbelmarkering fast på linje stället för en åt varje håll.

Melker klarade denna galant! Fick tom stående applåder från kastare o publik! Vilket bra slut på en redan trevlig dag!! Kändes så bra att avsluta med detta lyckande och att Melker tyckte det var kul också!


En jättetrevlig dag och jag längtar redan tills nästa måndag (den 6:de) då det bär av mot Borås och nästa WT!!

Idag är det träning av långa linjetag och dirigeringar samt skott!!  


Tyvärr inga kort från dagen då jag var själv....Over and Out!

ANNONS
Av Mia Andreasson - 27 maj 2011 10:37

Var på jaktträning igår...Ett litet genrep inför söndagens besök i öppenklass WT... Inser att det i princip kan gå hur som helst!! Land=inga problem..vatten= jaaa vad ska man säga...idag hade han jättesvårt att komma ihåg dummy nr 2 på vatten då vi gjorde dubbelmarkeringar , men avlämningarna sitter som en smäck nu i alla fall!!  Vi hade även lagt ett linjetag som vi skulle ta från stranden ut mot en pir och detta var låååångt.... Han började simma ut i rätt riktning men hittade inte och kom in igen...Jag skickade om. Nu simmade han jättelångt och rakt o fint! Jag visslade stop och han lyssnade  , dirigering åt vänster, som han tog (kors i taket)men sen fick han aldrig dummyn som låg jättedumt till (inkilad mellan några stenar och i stort sett ingen vind)!!  F*n!!! Han som jobbade så bra!!!   Hade ju så gärna velat att han fått utdelning för att han tog mina signaler på vatten!! Patrik gick ut o hjälpte till med att lyfta lite i den och sen gjorde jag om det.. Nu lyckades han, men det var ju inte samma sak riktigt då dom första skicken var utan att han sett var den låg....

Synd...Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig.

Är på det stora hela nöjd med honom då markeringar och linjetag på land gick kanon. Även söket skötte han bra och som sagt - avlämningarna funkar nu!!

Nu är det bara att se vad som händer på söndag... Hade ju varit kul om man inte nollade alla stationer trots att vi bara är där för att studera o lära...  


Håll tummarna för oss!


Over and out!

ANNONS
Av Mia Andreasson - 19 maj 2011 07:38

Igår var det onsdag och lydnadsträning stod på schemat. Vi hade fix&trix kväll på klubben denna onsdag så jag o Erika träffades tidigare för att hinna köra innan. Jag började med Melker som redan var ute och blöt av regnet.

Hade planerat att börja med en kort kedja bestående av: uppställning, metallapportering, hopp och stege och körde efter detta.

Facit:

Metall - inte alls så laddad som jag vill ha honom och därför ett lägre tempo än jag vill acceptera...ok en gång, ingen gång...vi gjorde om igen...

Denna gången bättre men inte lika taggat som vanligt...(vet inte om han är trött då dom varit ensamma på dagarna då jag jobbat och jag tror inte Melker sover då utan har lite koll....). Köpte dock detta och gick vidare i kedjan.

Hopp - Inga bekymmer, tyckte mig höra ett svag islag men det var nog en tillfällighet.

Stege - Lite väl hetsig fram till stegen men sen går det fint. Hoppar dock över sista steget med baktassarna..Är det ok?  

Belönade min kedja och fortsatte sen med att öva på uppställning för stege och att sedan vända åt ett annat håll, bara gå fram till första steget men inte börja klättra mm. Gav effekt direkt! Lugnade ner sig och väntade på mig. Måste öva mer på detta!

Sen gick jag över till att pilla i lite moment. Det blev fritt följ (som jag för dagen var nöjd med). Bra känsla i detta idag och han låg alldeles rätt i aktivitetsnivån!  

Körde sen lite inkallningar med läggande och detta har vi ju inte kört så länge så det är ju inte klart på långa vägar men har en plan och vet vad som ska göras.... Måste dock vara mycket noga med att bara belöna då armbågarna är ordentligt i och det kan vara nog så svårt att se framifrån på avstånd...Erika fick klicka idag.


Framåtsändandet är ju som det är...Ett riktigt pet-moment. Plockar isär, sätter ihop, plockar isär igen....   Måste dock bestämma mig för hur stor tolerans jag ska ha för var han går ner i tempo då inte targeten är där och exakt hur mycket han faktiskt måste gå ner..


Efter detta hämtade Erika Scout medans jag körde krypet.

Kör numera med skål snett framifrån på Melkers vänstra sida, och så går jag runt honom tar en godis och belönar från utsidan. Dett har verkat vara en bra metod men igår var det liksom mer varannat steg som var bra...  Skitmoment!!


Kvällen avslutades med att vi klippte lite sly och rensade lite ogräs samtidigt som ett gäng dyblöta, men dock väldigt glada hundar rusade runt o busade. Underbart att se! Känns så gott i mammahjärtat då min goaste Isack är med o leker fortfarande!  

Nu är grabbarna i stugan ett par dagar så att jag kan jobba länge på dagarna men planerar lite spår på lördag och jaktträning på söndag! Tycker inte om att inte ha dom hos mig men vet ju att dom har det kalasbra där ute med en stor tomt och en hel sjö att leka på/i!


Over and Out!

 


Av Mia Andreasson - 16 maj 2011 22:08

Det var ett bra tag sedan jag skrev något här och det beror mest på att jag faktiskt inte hinner just nu...  Tycker att livet går i ett, så tyvärr har detta med blogg fått stå tillbaka lite... En liten summering av vad vi haft för oss kommer det i alla fall här nedanför...


Hade ju vårt allra första jaktprov i Kilanda i början av denna månaden och det var en upplevelse vill jag lova!! Provet var lagt på en myr med en å i... I denna å låg det för dagen en röd roddbåt med funktionär i.... Så fort vi kom fram så sneglade Melker på denna konstiga varelse mitt på vattnet...Borde ha fattat då... i vilket fall. Vi började med en enkelmarkering i ljung och mossa.Denna klarade han galant! Sen skulle man vända sig 45 grader och skicka på en enkel som föll på vatten... Melker sprang på given signal fram till vattnet men blev ståendes, tveksam, avvaktande på strandkanten...Jag blev alldeles paff då Melker mer är känd som ett riktigt vattendjur än en badkruka...  Då kom det en kraftig vind från vänster där söket låg och naturligtvis fick han då en annan doft i näsan... Aha!! Det ligger en and på land!! Den tar jag!!  Kom in med anden och domaren tyckte jag skulle skicka på vattnet igen... Melker gick nu i men...vad gör han!?! Tar måsen,simmar till andra sidan, går upp, skakar på sig, släpper måsen  , tar upp den igen....och ger den till han i båten!!! Just i detta skede hör jag Gunnar lite tyst säga till dom andra att  "nu hoppar han snart i båten och vill ha skjuts hem..."  Svårt att hålla sig för garv.... Melker hoppade dock i vattnet på nytt då han avlämnat måsen till mannen med årorna, men tack vare detta blev det just denna dag inget pris för oss... Är dock nöjd ändå för efter insidenten med vattnet så gjorde han ett jättefint sök, linjetag samt en avslutande markering!! Tror dock det var lika bra för både jag och han hör nog hemma i denna klassen en stund till...  


Nu i helgen har det varit träninghelg i Halmstad! Trevligt som vanligt och nyttigt som bara den! Bra att få någon annan som hittar alla dumma saker jag har för mig. Erika  alltid på mig om mina konstiga "tå-hävningar" jag gör när Melker gör en ingång, men nu hade jag även för mig något med min högra hand när vi gjorde "höger-om-halt". Lite jobbigt är det när hjärnan vill en sak o kropppen gör en annan!!  


Har spårat och kört upplet i deras helt underbara skogar! Melker fick riktigt krångliga spår båda dagarna! Fia gick ena dagen och Britt-Marie andra. Dom hade bla gått på en stock, gjort återgångar, lagt pinne i spetsvinkel, lagt många på rad, virr-varr mm.Han löste detta jättefint båda dagarna och visst tar det lite tid ibland men han löser det! Det roliga var att man såg skillnad redan andra dagen på tex spetsen och återgången. Han började söka bakåt i spåret mycket snabbare. Mycket duktigt hund måste jag säga!! Matten glad!


På uppletet har vi nu fått en ny nöt att knäcka och framför allt träna på! Rutan var ganska så gles på träd dom första 30 metrarna ut men sen kom det en "vägg" av gran, buskar och sly.Här stannaade Melker först. När jag sen fick honom in i buskagen, så sprang han mer längs med än igenom. Detta hände båda dagarna fast i två olika rutor, men med hjälp så slutade det med lyckande i varje ruta. Men detta var en nyttig sak att komma ihåg att träna för det var inte själklart för Melker. Bra att vi kom på detta nu och inte på tävling! Nu ska här letas efter täta rutor!  


Jag och Fia hann även med ett kortare pass jakt och det passade ju bra då jag snart ska ut på WT i Ökl....Himmel...hur ska det gå?!  

Har sagt att jag ska ta det som en lärdom...Vet egentligen inte alls hur vi står oss i den klassen utan vi tar det som en prova-på-gång och tar med oss resultatet hem som ett facit på vad vi behöver träna på! Kul ska det bli i alla fall!


Nedan följer lite kort från jakten och helgen...notera det rosa monstret som spanade på oss hela helgen.Melker var MYCKET brydd över denna på lydnaden kan jag säga...              Over and out!Av Mia Andreasson - 4 maj 2011 22:23

Har äntligen fått lagt ut lite bilder från vårt påskläger.. Det har varit lite mycket nu med tävlingar, träningar, jobb, kurser mm men här är i alla fall en del av bilderna från helgen..

                                               


Tack o go natt!!

Av Mia Andreasson - 26 april 2011 15:16

Är så otroligt nöjd o glad över helgen som varit!

Vi (jag och Melker, då Isack hade det bättre med "mor-mor" o "mor-far" i stugan)har varit på läger i Halmstad från torsdag tom måndag. Hur kul har inte detta varit?!


Är så oerhört tacksam för att jag får lov att lära känna alla dessa kunniga människor och få ta del av deras visdom och kunskap inom hunderiet!!    


Vi samlades redan på torsdagkväll och efter att husvagnar och rum ställts iordning hade vi lite grillning och försökte få någon ordning på vem som skulle köra vad på fredagen...  

Vi hade detta läger ingen instruktör utan var o en skrev upp vad man ville träna förmiddag resp eftermiddag och slog sig sen ihop med likasinnade till en grupp hjälpte varann och gav tips o ideér. Måste säga att detta koncept fungerade över all förväntan! Fick på detta sätt tränat precis det vi behövde!

Jag började fredagen med att köra sök. Vi var 4 st i den gruppen, så den var liten men naggande god! Vi klarade oss fint! Det var jag med Melker, Ann med sin labbe Pommac, Tina med sin Hofawart Cobra, och Christer med "Latjo-Lajbanlådan" Falco!  

Körde även upplet då vi ändå var i skogen. Här blev jag o Melker lite ovänner då han tyckte det skulle vara helt i sin ordning att stanna o nosa och kanske kissa lite(detta han han dock ej då matten kom farande...).


Eftermiddagen ägnades åt lydnad och här visade den svarte upp ett riktigt fint framåtsändande samt att vi fick ett kanontips ang krypet! Nu jäklar ska vi få till det!!

Trött matte och hund rasade nöjda men trötta ihop i vagnen efter gemensam pizzakväll och någon öl..

Upp igen 07,00 nästa dag.. Nu var det spår som gällde! Vi åkte upp till Skedala västra som är ett område med helt fantastisk skog men framför allt ganska mycket viltsvinsbök, och det är ju bra att träna på!  

Medans spåret låg till sig körde vi upplet i en klurig fårhage som gick i etapper...Detta fick vinden att slå åt alla håll kan jag säga! Kul o se hur dom fick arbeta! Jag hade ju bråkat lite med pojken dagen innan så denna dag la jag ut stora lätta saker som han lätt skulle finna. Blev en kalasbra övning!Både matte o hund glada o nöjda!

Spåret gick bra och han markerade alla pinnar som matte hade grävt ner, blandat in skogpinne bland vanliga skogpinnar,och gjort andra svårigheter med! Tyvärr så började han med ett klockrent bakspår, men men....  

Denna eftermiddag ägnades åt jaktträning. Vi fick till 4 rutor likt ett WT (workingtest). I första var det en enkel markering i skog(med skott) och sen direktskick från samma plats, ett linjetag åt andra hållet, ut på ett gärde. I andra rutan var det dirigering (här måste vi träna mycket!)som tur var fick han doft på en dummie då jag skickade åt vänster, så det blev lyckat ändå. I tredje rutan körde jag dubbelmarkering i en backe full av enar(även här med skott), så han såg inte nerslagen. Och slutligen enkla markeringar på vatten. Det är detta sista som är det svåraste för Melker. Stadig - javisst, simmar - gärna....men avlämningarna!!   Fick ändå till rätt många lyckade till slut och då stod jag ändå ca 5 meter upp på stranden.. Men han vill SÅÅÅÅ gärna skaka av sig vattnet efter simturen...   Kanonträning!


Så var det redan söndag....

Samma gäng samlades för att köra sök ytterligare en gång. Jag körde hitta-övningar med Melker men startade med rena markeringsövning utanför.. Nästa gång är det dags att utmana med lösrulle hos figge direkt!

Ytterligare ett upplet och sen vila och lunch.

Eftermiddagen ägnades år mer lydnad och jag körde ingång+ff, slät inkallning från läggande (fast med kommendering) och framåtsändande samt kryp. Trodde Melker skulle vara helt kokt i kolan nu men han höll ihop fint!

Sista dagen åkte jag iväg för att köra ytterligare ett pass jakt(och nu fungerade faktiskt avlämningarna bra!!) och avslutade sen med lite lydnad.


Känns alltid lite vemodigt när ett läger är slut och speciellt när man haft det så otroligt bra! Packade ihop vår lilla vagn och begav oss hemåt mot Trollhättan med massor av träningslust, ideér och tankar.


Stort tack till alla underbara människor och hundar som gjort detta läger till en mycket minnesvärd påsk!! Längtar redan tills nästa år!!  Over and Out!!

Av Mia Andreasson - 18 april 2011 10:26

Vi klarde det!! Är nu uppflyttade till elitklass spår!!  

Åkte till Alingsås tidigt på lördagsmorgonen. Vädret var super för att tävla i..Molnigt, lite vind och ca 7-8 grader.

Vi var bara 5 st startande och jag drog naturligtvis sista lotten och fick just nr 5.

Ut till spårmarkerna (som vi hade blivit varnade för, för att dom var rätt så backiga..). Rastade Melker och tjatade lite allmänt med spårläggaren.

Vid 10,00 kom så Lennart (tävlingsledare) med domarna. Släppte på spåret efter att han slitit med trsslig spårlina (ska skärpa mig till nästa gång ...  ). Melker gick ut, vände tillbaka någon meter, gick någon meter åt vänster och valde sen höger.... Matte fullkomligt övertygad om att spåret gick åt vänster och väntade bara på att få höra "bakspår - tillbaka till rutan"... Men det var tyst!! 10 :a på upptaget!!! Sen bar det av....Är alltid lite nervös innan vi kommer till första pinnen och tyckte att denna dröjde lite, men Melker var så säker i sitt spår och jobbade på kanon..Plockade pinne efter pinne utan några som helst vel eller tapp på vägen!Men jag förstod rätt snart vad Lennart medande med krävande spår! Jag som ändå tränar rätt mycket och tycker mig ha bra kondition var helt slut runt pinne 5...Vila, vatten, hämta andan  


    När vi hade fått  6 st småpinnar, så visste jag inte om vi skulle hitta slutet och han gått över första eller hur det var. Blev själaglad då vi faktiskt kom fram till en liten pinne till! Vidare härifrån till slutpinnen och en trött men jublande matte belönade sin älskling! 10:a även på spåret!! Skönt! Det är alltid en underbar känsla då man i alla fall tagit sig runt spåret..bara resten kvar....


Tillbaka på klubben och upplet på schemat. Tyvärr så kom detta ganska så snart inpå spåret och Melker var nog rätt trött men detta brukar ju vara hans paradmoment så det skulle väl gå...

Första skicket kanon! Andra lika så..Skickade ut igen och han tog sitt tredje föremål..Men här hände det något...På väg in tvärnitar han, släpper föremålet och börjar nosa på en fläck(!!)  Vad var detta!? Höll ju på att svimma!! Sa till honom att ta apporten och som tur var gjorde han detta istället för att, som jag befarade ställa sig o kissa... Skickade ut ytterligare en gång men nu syntes det va störd han var efter luktandet...Tog in o skickade ytterligare en gång. Fjärde föremålet in ! Fick 7 samt 7,5 av domarna. Kände mig ganska så besviken då han brukar göra så mycket bättre just på upplet..Ja, ja  bara att bita ihop o komma igen!!

Kort paus och sen lydnad!

Kände att nu var den svarte trött i kolan och trodde faktiskt inte att han skulle hålla ihop så bra som han gjorde..


Fritt följ= 8+8 Tapp i helt om och höger om något vid

Ink m ställande= 8+8,5

Framåtsänd=8+8

Kryp=0+5(han är verkligen inte redo för detta i kedjor och på tävling än..)

skall=8+8((??!)Han som aldrig skällt bra lät som värsta schäfern!Satt dock inte still så..

tung apport= 8+7,5 Tempo in...

hopp=10+10 Bra!

plats m skott=10+10    zzzzzz sov nästan.., trött kille så här i slutet av dagenVar mycket osäker på om detta skulle räcka då jag inte hade någon skrivit upp betygen och jag själv hade dålig koll...Skulle det bara bli en repris från Halmstad då jag var 3 p ifrån..?

Prisutdelning och dagens tvåa blev vi..

Lennart sa placeringen, men sen tyvärr att vi "bara" blev godkända...men ändrade sig snabbt med ett lurigt flin och sa att vi var uppflyttade.. DEN ska du få igen någon dag Lennart!! Men gud va glad jag blev över resultatet! 521,75 p fick vi ihop under dagen! Trött men väldigt nöjd åkte jag hem...


Söndagen ägnades helt åt jakten.  

Vi var 5 st som träffade på Hunneberg i strålande sol och tränade några timmar. Hann med det mesta! Både markeringar, linjetag, sök(med vilt), närsök och dirigering. Är absolut mest nöjd med hur han jobbade med viltet! Han har ju alltid varit lite mesig med detta men kom snabbt in med både kråka, duva och kanin!

Bådar gott inför stundande jaktprov, men vi har en bra bit kvar så vi får väl se! Det roligaste var att kaninen var stelfrusen i början och istället för att hänga neråt på var sin sida av munnen så stod den rätt ut som ett stelt ben!!  


Idag är det vila för den svarte och han ska helt enkelt bara få hänga med mig i skogen då jag ska visa Anders ett spår vi ska ha till TBHK´s tävling. Känner att det kan göra honom gott med lite vila, då det bär av mot Halmstad på torsdag och 5 dagars läger med ett helt gäng!! Ska bli så kul!! Rapporter från detta kommer!!


Over and out!

Av Mia Andreasson - 10 april 2011 21:25

Idag har jag och Melker gjort vårt första jaktprov i Nkl! Det var ett inofficellt prov och perfekt för oss för att testa vart vi står och ge oss båda lite erfarenhet!

Strålande sol, varmt och skönt har det varit och tur var väl det för vi var där 09,00 och jag startade först 14,30! Lååång väntan för pigg labrador...  

Det har ju för oss (liksom alla andra) varit en vinter utan speciellt mycket jaktträning och framför allt inte i vatten..så resultatet idag var jag jättenöjd med! Bitarna som har med lydnad att göra sitter fin-fint! Han är stadig, knallar inte, går fint vid min sida trots att skytten är framför (svårare än vad det låter när man har retriever), men detta med vilthantering måste vi öva mycket på dom närmaste veckorna!! Jag är ändå glad, för förra året vid denna tiden tog han inte ens i en fågel och nu hämtade han rubbet men la ner and samt mås några meter innan mig..   Det är ju just efter vatten (speciellt kallt sådant) som det är såååå svårt att inte skaka och släppa...

Provet började med en enkel markering som dom bara såg bågen på men ej nerslaget. Stadig och detta gick bra! Nästa var vatten. 2 st enkla markeringar. Han går i vattnet jättebra och tar viltet kanon men tyvärr så la han båda innan mig och jag tyckte bara det kändes dumt att stå där o tjata då jag vet att han inte kan detta, så jag mötte upp och tog dom själv...

Efter detta var det sök. SVÅRT!!! Sökrutan låg med ena kanten mot sjön dom precis badat i och den andra gick på andra sidan av en stengärsgård som dom skulle över, sasmt en stengärsgård tvärsöver rutan längre ut.Hög svårighetsgrad för att vara ett sök i Nkl... Alla som kollat sa samma sak och Melker startade ju näst sist. Kan säga att det var en väl inpissad ruta på sina ställen!! Det verkarde som om dom inte trodde att rutan var längre än ca 50 m för där vände alla utom 2 st hundar (en golden och en tollare). Efter hundarna hade tagit in ett par vilt så skulle man skicka ett linjetag mot ett bestämt mål, för att sen återuppta söket?? Här gick många bet kan jag säga! I vilket fall så plockade han in 4 st vilt sasmt klarade dirigeringen bra! Nu gick avlämningarna bättre men behövs finslipas även här! Det är sån skillnad mot när han går på dummies, men tränar man inte med vilt tillräckligt så får man skylla sig själv! Jag tror helt enkelt inte han riktigt har kläm på att man ska lämna hos matte precis som med dummie...

Efter sök var det ytterligare en enkel markering och sen fick vi ha passivitet då nästa ekipage körde enkel+vatten. Detta gjorde han bra!

Fick fin kritik men han tryckte ju naturligtvis på detta med avlämningar så nu har jag även träningsplanen skriftlig..  

Efter provet gick vi ner mot sjön för att bara låta hundarna röra lite på sig och då såg vi en and som sista ekipaget ej hade tagit in. Melker tog den på en dirigering men släppte även denna gång innan mig...  Nu blev matten lite sur och sa till sin hund att så där gör vi inte! Melker såg mest förvånad ut..Jag slängde tillbaka anden och han hämtade igen. Denna gången så kom han ända in!! Massor av beröm och plättar!! Kastade ut ytterligare en gång och nu var jag ca 5 m upp på stranden. Han kom så fint och lämnade i hand innan han skakade så...Känner att detta är ett ganska så lättlöst "problem" bara han får träna det!! Nu är det vilt som gäller varje träning tills nästa prov, som vi mer taggade till än någonsin(för då är det på "riktigt"...)!

Det hela slutade med ett andra  pris denna dag men både matten och hunden har lärt sig massor av nyttiga erfarenheter! En underbart kul och lärorik dag med trevliga medtävlande och perfekta väderförhållanden! Lite bilder från dagen...

              


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se