Senaste inläggen

Av Mia Andreasson - 7 april 2011 21:52

Arg, besviken och totalt urladdad...Så känns det efter att ha fått ett samtal från Falköpings BHK om att lördagens tävling blir inställd!! Här har man laddat, tränat och verkligen sett fram emot denna tävling, och så nu detta....Antiklimax...  

Tydligen så hade dom åkt ut till spåren för att kolla dom en sista gång idag och då upptäckt att vägen dit var totalt sönderkörd av skogsmaskiner så vi kan tydligen inte ta oss dit....


Inser nu att det svåraste med spår är att få tävla!!

Av 3 st anmälda tävlingar i år så är 2 st inställda och den sista är jag reserv på..

Under hösten så anmälde jag till 9 st tävlingar och var med på 2!! 2 klubbar tappade bort mig, 1 tävling pågick samma dag som den andra och jag kom med på båda (typiskt), 1 var jag reserv på och resten bortlottad från...  

Hur ska vi någonsin få chansen att bli uppflyttade om vi aldrig får tävla?!

Söket blir bara mer o mer lockande....


//Deppig

ANNONS
Av Mia Andreasson - 4 april 2011 13:44

Min duktiga, fina , underbara hund!! Han kämpar verkligen i alla väder och förhållanden!! I lördags hade jag o Erika bestämt spår på berget och naturligtvis vaknade matten med världens huvuvdvärk alá migrän...  

Försökte kurera med piller, men detta hjälpte föga....Bara att ge sig iväg ändå..

Vi la ut våra spår och skulle sen köra upplet..Jag mådde dåligt och vilade i bilen(!) under tiden Erika körde... Tog sen sats och samlade kraft för spåret. Är glad att jag gick mitt spår trots allt, då han jobbade jättefint trots att matten egentligen bara hängde med som en trasa i spårlinan!

Åkte hem o laddade inför söndagen...


....som började med ösregn!! Trist då vi skulle vara på labvästs familjedag på Gullbringa.. Ja, ja, bara att slänga på sig regnställ o ge sig av!

Hade dock tur för där ute regnade det inte!

Ganska så många labbeägare hade denna dag trotsat vädret och tagit sig dit. Ursula med sin Melker (M1) samt "människovalpen" Valdemar var också där. Alltid kul att träffas!! 

Vi ställde upp i poängjakten och både M1 och M2 gjorde storartat ifrån sig!

"Min" Melker var så söt då han hittat en dummie på söket med kom inte ner från berget han hittat den på utan tog den långa vägen förbi och genom  ca 20 st labradorer med förare, barn och korvgrillning! Inte en tanke på att stanna utan skulle bara till mig för att göra avlämning!  

Stoltast blev nog matten då Per Christoffersson, som dömde denna dag, sa att - "bättre än så här blir det inte, en fröjd att se en sån genomarbetad hund"!! Dagen slutade med att M2 (min Melker) kom 1.a och M1 kom 2:a.

 Hejja Mandylike´s!!!  


Nu ligger det en hel vecka framför oss med både spår och lydnadsträning inför helgen, så någon jakt hinns det tyvärr inte med men vi får hoppas att jakten sitter där den ska ändå, då vi ska starta i Horred på söndag...


En liten bild från dagen...

 


Hej svejs!!
ANNONS
Av Mia Andreasson - 28 mars 2011 20:44

Tjolahopp!!

Hade en underbar dag i strålande sol i lördags! Vi hade samlats för årets första jaktträning med resten av gänget! Kunde ju inte bli en bättre start! Hundarna skötte sig kanon (jo även Lotus var duktig trots att han smet då o då..;) ) och sällskapet trevligt!

Började med ren stadgeträning samt fotgående. Melker höll sig precis där han skulle - bredvid mig trots att det for dummies och även ibland hundar precis framför honom... Det jag gillar mest är att han numera inte stressar upp sig så som han kunde göra när han var yngre.. Nu går han likosm bara där och vet att det blir hans tur till slut..  


Efter detta så fick dom se när Erika la ut ett gäng dummies en bit efter en mur..Gick sen därifrån och körde låååånga markeringar. Både enkla och dubbla. Det var nog ganska så svåra förhållanden så han fick jobba på. Nyttig övning för den svarte!

Efter några markeringar så gick jag ner till linjetaget och skickade. Klockrent!! Duktig kille!! Backade och skickade en gång till..Även detta kanon!


Efter detta så la jag och Patrik ut ett sök innan det var dags för fika.

Märktes att dom nu, även efter vilan var trötta...i alla fall i skallarna för när jag skickade Melker på första så försvann han bara...?? Fanns inte tillstymmelse till att söka...bara sprang....iväg....långt....  

Matte fick vissla och vänta...Till slut kom han, men jag har ingen aning om vad som flög i honom... Rådjurs jakt?  I vilket fall...Sen gick det i alla fall som det brukar på söket=bra! 


Avslutade det hela med en gemensam promenad. Isack hade ju mest suttit med och kollat så han behövde ju också röra på sig. Det är så härligt att se 4 vuxna hanar som bara "är".. Ingen bråkar eller spänner sig utan dom är verkligen världens bästa vänner!! Erika var med o plåtade så vi fick en del bilder på oss och inte bara på Melker som det brukar vara... Jättefina bilder från dagen följer...  :)             

Av Mia Andreasson - 24 mars 2011 20:38

Så börjar rasbeskrivningen av Labradoren i mitt hundlexikon...Något i denna beskrivning har inte förståtts av min labbe i alla fall....  

Visserligen älskar han att bada - när han vill, och där han vill men detta kunde enligt honom kvitta!!

Var på Edets brukshundklubb igår och skulle köra lydnad med Erika. Kan ju säga att planen var allt annat än torr men han brukar inte bry sig när man är ute annars så...

Hade planerat 2 st kedjor men gav upp halvägs genom den första...

Svart labrador ville inte sitta , men gjorde detta under protest och var då väldigt noga med att hålla svansen 5 cm ovanför marken.. Såg nästan äcklad ut när han skulle springa fort och det stänkte om tassarna, för att inte nämna omvägarna genom gruppen för att undvika väta....  


Insåg att detta är vår absolut svagaste punkt så....Då får vi väl träna på detta!!

Idag letade jag upp en ganska så kladdig gräsmatta för att börja "operation gilla väta"!!

Körde mest fart och lek så att han skulle tycka det var ok. Inkallning med ställande, race mot tungapport (han mot mig) och olika "ta-den!!" lekar. Tror att han tyckte det var kul och i slutet körde jag fritt följ och tom lite kryp och märkte då inget av vätan.     


 Slutsats:

Det är superviktigt att han varit ute och blivit ordentligt blöt innan man ens försöker köra riktiga moment och detta är ju en viktig lärdom att ha med sig till kommande tävlingar!


Nu är han emmellertid torkad och ligger som en stor svart boll och sover gott i mattes säng!


Tjing!!


PS.Bilden är från en solig dag innan gräsmattorna han tina... DS


 
Av Mia Andreasson - 20 mars 2011 20:56

...så finns det verkligen inget bättre än att vara ute i solen o träna sin hund!!


Idag gjorde Melker en kanoninstats på spåret och var superduktig! Det var ett ca 1000 m långt spår som legat 1 ½ timme ungefär, men svårigheten idag var att matte varit lite taskig... Hade lagt ut 10 st föremål (pinnar, skogspinnar, små, små pinnar, skosnöre, tändsticksask) som jag grävt ner, lagt tätt efter vinklar och varann...Hade även gjort ett riktigt trampa-runt-ställe :) som han skulle hitta rätt väg ut från.. Allt detta löstes med lätthet!!     


Upptaget tog han åt fel håll men vände av sig själv efter ca 10 m så det var också helt ok.

Medans spåret låg till sig så körde jag lite lydnad. Det var väldigt blött på planen så det blev mest fart och kul... Gillar attityden hos honom! Glad, pigg o positiv(kanske i och för sig var beskrivning på just rasen labrador men...).

Hittade i alla fall en liten sträng med torrt underlag där vi övade nerlägganden och kryp. Svårt att träna detta själv. Behöver någon som kollar på hans armbågar för jag är rädd att jag belönar ett felaktigt kryp som för mig så där ovanifrån ser korrekt ut. Har mer än en gång önskat att han hade något mindre bröstkorg eller om han ändå hade haft mer päls..


Igår så tillägnade vi dagen åt jaktträning och denna gången på kallvilt.

Melker har tidigare inte varit överförtjust i just vitfågel och detta var vad vi hade med oss.

Körde först markeringar, linjetag och närsök med dummies och tennisbollar för att avsluta det hela med ett sök av fågel. Inga problem!! Hämtade och lämnade som om han aldrig gjort annat!

Även idag körde jag lite jaktträning men då var det markeringsövningar med fågel. Inga pix det heller!! Hejja!!!  


Är riktigt sugen på att dra ihop hela jaktgänget nu igen så att vi får träna på det som han tycker är allra svårast- vänta på sin tur..

Om nu vädret ska hålla i sig så borde det vara läge till nästa helg kanske?

Fick i alla fall tagit en fin bild på min vackre svarte idag!!

 Nu på kvällen så har det varit release för ett nytt combat program på Sportlife och jag kan säga att det känns! Är helt slut i kroppen!!

Tidig kväll med bra bok för att orka med en ny vecka med nya utmaningar!!


Natti natt!


  Av Mia Andreasson - 14 mars 2011 10:18

Har haft en härlig hundhelg med både spår, upplet, jakt och lydnad....med blandat resultat....

I lördags var jag och Erika vid foten av Hunneberg för att träna våra hundar i upplet och jakt. Jag passade på att lägga ett spår i en av hagarna (det är skog/gräs). La märke till alla dessa drivor av rådjursskit när jag gick spåret och vi har även sett massor av rådjur som gått omkring där vid tidigare tillfällen... I vilket fall - la mitt spår och började sen med upplet.

Melker gick kanonfint ut på första föremålet...sen kom han på att marken var fylld med alla möjliga små läckerbitar...  Paus för honom och så fick Noa köra i mellan.... Detta blev han taggad av och insåg nog vad han kunde missa så sen gick det bra utan några mellanmåls-pausar i rutan...  


Även Isack fick vara med på ett upplet och både jag o Erika bara står o ler när han kör! Han är ju så söt!!! Springer ut så fort han kan (inte speciellt fort med andra ord..)och det syns verkligen på hela hunden vad glad han blir när han hittar ett föremål! Likadant när han inte hittar....då blir han verkligen bekymmrad...Men denna gång så hittade han alla utan problem! Känns så bra när även den gamle får vara med o göra lite grann..  


Efter alla hundar kört så började jag köra jakt med Melker medans Erika gick till bilen med Scout. Jag började med linjetag. Han var med mig ute och såg att jag lade 4 st, gick i båge tillbaka och skickade. Inga problem...backade ca 20 m till. Samma sak här... Tog en paus och körde lite dirigeringar. Det börjar nog sitta nu tror jag!!Sen gick jag tillbaka till linjen... Till detta sista skick så hade jag backat så jag var nog ca 150-200 m ut från "målet". Han gick rakt och fint!!


Erika kom tillbaka och jag började köra "fyrkanten" och tränade egentligen mest fotgåendet till en början. La sen ut dummys bakom mig och skickade både på linjetag och övade stopsignaler... Det första gick det bra...sen började han missa,glömma vad han skulle göra mm.. Både jag o Erika antog att han var trött nu så vi avslutade med några markeringar. Här gjorde han också en konstig sak - sprang ut på en markering, stannade halvägs ut och kollade på Erika...Det var precis som om hon helt plötsligt var jättekonstigt?    Fattade "nada"..


Efter en sanbb koll på klockasn så insåg jag att mitt spår nu hade legat ca 2½ timme...Så istället för att Melker fick vila i bilen en stund så blev det spår direkt.

Upptaget gick bra, han började att gå bakåt men ändrade sig efter ca 5 m. Låg på bra i början, men sen....Kan väl säga att hade det varit tävling den dagen så hade jag varit hemma igen - tidigt!! Alternativt borta, borta i skogen...lääänge!! Han snurrade och velade och for.....Missade pinnar, gick rakt fram i vinklar...  Märktes vad störd han var av rådjuren...Konstigt - för det har han aldrig visat tidigare..Dock var här ju vääääldigt mycket spår, bajsar mm...

Till slut tog vi oss runt men lätt var det inte!!

Skulle ju naturligtvis inte tagit spåret då jag visste att det var svårt och att han var trött , men när man ändå lagt ut det så är man ju så dum så att man inte kan hålla sig, utan måste testa....

Bekymrad matte åkte hem....


På söndagen skulle vi egentligen kört sök men efter lördagens otroligt dåliga spår så gav jag mig ut för att spåra istället.

La ett ca 700 m långt spår som fick ligga i 1 ½ tim. Passade på att köra lydnad då jag väntade och hans fria följ var väldigt fint denna dag! Tom högersvängarna var ok!!


Tillbaka till spåret....Påsläppet helt ok, tog spåret åt rätt håll direkt! Sen bar det av! Tog alla sina pinnar, säker i vinklarna och snabbt på spåret efter avbrott och belöning!  Tempot  är fortfarande något högt så det får vi jobba med men vi kom runt utan problem! Matten lycklig igen!! 

Nu får vi se om jag kommer med i Halmstad, för i så fall är nästa helg sista helgen för spårträning.... Men som jag sagt förr - har egentligen inga större förhoppningar på denna första tävling efter ett såpass långt avbrott som vi haft nu, men det är kul att komma igång!


Idag står det hundsim på schemat så den långbente svarte kommer att vara lycklig ikväll!


Ha det!  


//Skogsmulle


Av Mia Andreasson - 7 mars 2011 09:25

Har äntligen spårat....i skog!!!! Utan snö!!! Eller i alla fall nästan helt snöfritt... Fick gå lite kors o tvärs på några ställen men i stort sett grön skog hela vägen!! Underbart!  

Melker gjorde ett jättefint upptag och sen bar det iväg som om vi inte hade gjort annat på hela vintern! Jag som var orolig att han hade "tappat stinget" efter ett så långt uppehåll, men icke då! Kan körde ner näsan i backen och svansen gick oavbrutet så jag tror han var precis lika glad som jag!


I väntan på att spåren skulle ligga till sig så körde vi lite jakt.

Kanon, för att vi var på skyttebanan och det smäller ju mest hela tiden så detta med skott avdramatiseras rätt så bra!  

Gjorde markeringar i snårig och buskig terräng så han fick lyssna ordentligt efter dunsen för att lokalisera..och sen använda näsan för att hitta. Första missade han och sprang runt länge och letade men sen kom han på att det nog vore smart o ta till öronen också.. Resten gick kanon! Snabb ut, snabb in och fina avlämningar!


Gjorde linjetag efter detta och det börjar sitta riktigt bra så jag tänkte utmana med störningar på väg ut alt in... Störning i form av dummy som kastades över hans väg inga problem på vägen in, men när vi skulle göra samma på vägen ut och den hamnade lite fel dvs rakt framför fötterna på honom så tvärnitade han, vände sig om tittade på mig, tittade på kastaren och såg ut som om han sa: Va f-n håller ni på med?! Skulle inte jag springa "ut"? Matten föll ihop i ett asgarv...  

Han är ju för härlig!!

Avslutade det hela med dirigeringar. Detta är vi både rätt så nya på och det märks att det inte polletten trillat ner riktigt på labradoren, men han klarade dom flesta... Kul var det, och en underbar dag i solen!  


Har för första gången i mitt liv skjutit lerduvor också! Hur kul är inte detta?! Och hur svårt var det inte när dom kom flygande? Jag träffade stillastående mål utan problem men sen körde det liksom ihop sig lite... Men detta var säkert inte sista gången, så övning ger väl färdighet?


På lördagen körde jag och Erika ett pass lydnad+ upplet.

Jag körde 2 st kedjor.

Första var: Ingång, ff, ink med ställande samt framåtsändande. Belönade inkallningen på andra sträckan.. I stort sett gjorde han detta helt ok.. Andra benet på framåtsändandet var väl inte helt ultimat (någon tidig i nedgången av tempo och sen något snabb på långsamtgåendet..)men hade inte hjärta att bryta så sent i kedjan för det lilla...

Andra kedjan: Transport till kryp, nedläggande (vilket han fuskade på och vi fick göra om..),kryp(jättefint!!) och sen skall (tog hjälp av vägg men han satt still!!)och avslutade med tungapport (bra tempo ut, men något långsamt in..).

Har ju helt klart massor att jobba på men det känns som om han börjar "orka" med kedjorna mycket bättre!


Efter detta åkte vi till berget och körde upplet. Kraftig sidvind i öppen hage.

6 st föremål i två korridorer. Han jobbade på fint! Bröt honom 2 gånger då han inte gick rakt och då korrigerade han  sig och gick rakt och fint ut i rutan.


Summa summarum så har det varit en härlig hundhelg precis i min smak! Nu hoppas vi bara att vi kan göra om detta nästa helg, och nästa och nästa och....sen är det tävling!


Tjing!!  

Av Mia Andreasson - 3 mars 2011 21:35

Trots att det fortfarande ligger snö utanför fönstret så känner jag att nu är den på väg!! Har snart planerat färdigt vårens och för den delen en del av sommarens hundaktiviteter...

Har så mycket roligt att se fram emot!!

Har anmält oss till 3 st spårtävlingar (Halmstad, Alingsås och Falköping) samt 2 st jaktprov Nkl. Ska bli riktigt spännande!


Fia nere i Halmstad har sytt ihop ett påskläger med ca 25-30 deltagare! Har alltid kul med det gänget!!  

 Det blir nog även husvagnspremiär denna helgen tror jag...


Vet att vi pratat om ett klubbläger även i år och denna gång i början av Maj, och det vill jag ju inte missa!


Lite senare in i  maj bär det av ytterligare en gång till Halmstad för en träningshelg med det vanliga gänget..dvs Jag, Anki, Fia, Lennart , Britt-Marie och Inge och så kanske Leif..Husvagn igen...


Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska dra ner till Himmelscupen men det behöver jag inte bestämma nu.


Har antagligen jaktläger v. 29 nere i Ätran och veckan innan detta "Momentteknik" hos Jenny Wibäck..


Ytterligare ett par WT samt något jaktprov under sommaren och i Augusti bär det av mot SM för att hejja på alla jag känner!!


Hmm känns som om jag inte kommer att vara sysslolös denna våren/sommaren heller..   


Min gamla trotjänare till bill är ju officiellt död nu.. Har haft ett mindre he-vete dom senaste 14 dgr med att länna hundar, ta mig till jobb och träningar mm.. Som tur var har jag en mycket snäll far som hämtar och lämnar både dotter och hundar flera dagar i veckan... denna veckan har gått åt till att flänga Sverige - runt i jakten på en ny "bruksbil".

Igår hittade jag äntligen en...nere i Älmhult!!! 33 mil enkel resa.....  

Åkte ner direkt efter jobbet och var inte hemma förrän 00,30 i natt...MEN mede ny bil!!!! Perfekt till hundar och mig att ta oss runt i!! Lite starkare än den gamla så att husvagnen lätt ska kunna dras...och det lär behövas om man kollar in alla planerade aktiviteter!!


Nä nu är det sängen (som sagt - sent igår..)!Natti natt


....man ska ha husvagn....  


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se