Senaste inläggen

Av Mia Andreasson - 24 februari 2011 13:48

Trodde inte jag skulle säga detta men jag erkänner.. Är SÅÅÅÅÅÅÅ trött på kyla, snö och frost nu!!! Jag är en stort fan av vintern och var så glad när det var vitt fluff ute istället för grått kallt slask, men nu räcker det!!   Blir så frustrerad över att inte kunna träna min hund ordentligt och har inte spårat sen i november! Undrar om han kommer ihåg hur man gör??


Första tävlingen inbokad i Halmstad om ca 4 veckor och det hade ju varit trevligt att vara med på den....

I helgen som kommer så är vi några stycken från klubben som börjat spåna i om vi ska köra ett pass sök, men hur långt måste man åka för att inte stå i 50 cm snö?   


Visst har det tränats på både parkeringar och i ridhus men det är ju inte samma sak..Behöver ju även ut bland kottar, granris och älgskit..


Min kära (eller den var det förr i alla fall) bil är ju tillfälligt "död" och Erling, räddaren i nöden, skruvar för fullt på kvällarna så här dagarna innan han ska på semester på Lanzarote.. Tack!!! Vad hade jag gjort utan din expertis? Min bilkunskap sträcker sig till att tanka och möjligtvis fylla på luft i däcken (fick instruktioner av Johanna i somras..)  

Förhoppningsvis så är vi snart ute och rullar igen! Dags att tänka på ett bilbyte men ser gärna att "gamla Bettan" håller ett år till....


Idag är det träning under gatlamporna på högskolan som gäller...

Man kan väl aldrig  få nog av att träna framåtsändande ??


Ha det bäst!!  

Melker försöker verkligen vara mattes lilla ängel...
ANNONS
Av Mia Andreasson - 14 februari 2011 11:42

Trots mina sura miner då vi hade snöstorm i fredag och planerna på spårträning gick åt skogen så har det varit en riktigt trevlig helg!!  

Det har varit en helg full av träning...dock inte så mycket med hundarna som av mig...

Hade ju ett lag från jobbet med i 24-timmars spinning här i Trollhättan och det började på fredagskvällen. Jag hade första passet,ett pass mitt i natten och så det sista passet mellan 11,00-12,00 på lördagen. Efter detta var det mest hem o sova som gällde. Hundarna fattade "nada" när matten gav sig av 01,00 på natten och kom hem vid 04,00....fick kompensera deras något konstiga och tråkiga dygn på söndagen då jag o Erika körde lydnad under klarblå himmel och med en sol som faktiskt värmde!     Märks att vi är på "rätt" sida året nu!


Lydnadspasset gick bra trots dåliga eller rättare sagt inga planer... Visste inte hur underlaget skulle vara så jag hade inte en aning om vad som skulle gå att köra.

Körde fritt följ med fokus på språngmarschen som den långbente svarte tycker är så kul...Det går lite väl fort ibland kan man säga.. Tror inte det är ett stort problem egentligen utan det är nog mer att matten har undvikit det...


Sen gjorde vi en inkallning. Den fungerade bra!! Känner att detta börjar sitta bättre o bättre även på långa avstånd och trots att han kommer med en jäkla fart!


Framåtsändandet - hm....vad ska man säga... ena dagen klockrent och nästa lite missförstånd o strul.. Han kastade sig om på Erikas "kalla in" trots att jag alltid väntar med att ge mitt kommando. Detta måste tränas mycket mer.. Han är ju förväntansfull på att springa till mig så han springer på vad som helst...Nyckelord-  kommendering, kommendering, kommendering.... Har även plockat ut själv inkallningen och fotgåendet och tränar detta separat.


Avslutade med skallet. Första omgången stod jag längre ifrån honom (han framför)och då hoppade han en del...Andra så stod jag närmare och då gick det bättre. Dags att köra detta mer intill sidan nu igen.Noterade i min filofax att det endast är ca 1 mån kvar tills första tävlingen för säsongen!! Vill vara med på den men har ju inte spårat sen i oktober....

På tal om spår.... Läste att dom nu hittat en räv med dvärgbandmask!! Och detta i Väne Ryr!! Inte alls långt härifrån..     Faaaan!!! Slut på svampplock, blåbärsätande och början på ett evigt avmaskande på hundarna??

Det värsta är väl ändå att äggen sitter i pälsen på hunden och då kvittar det ju om jag avmaskar då JAG fortfarande kan bli smittad....

Deppigt!!! Avvaktar vidare rapporter....


Enligt SMHI ska hela veckan vara kall så något spårande verkar det inte bli helgen som kommer heller, men dom har ju haft fel förr och hoppet är ju det sista som överger männsikan så.....    


Hej Svejs Grus o Gnejs!!  

Minns ni "Paddington"??  :) Bara resväskan som saknas....


ANNONS
Av Mia Andreasson - 7 februari 2011 18:53

Varför måste helgen gå så fort?! Hela veckan är ett enda långt längtande till helg och sen vips är den över och man börjar om igen.... Suck!

Sitter hemma i lägenheten och funderar på vad man ska hitta på med hundarna idag(läs ikväll)..3+ och regn stimulerar ju inte till några längre utomhusaktiviteter direkt....Får väl bli mer krypträning på den röda lurviga mattan i vardagsrummet eller som vi utnyttjat vid några tillfällen i vinter när abstinensen varit för stor - cykelkällaren..  Grannarna tittar så konstigt bara....  


I helgen lovade SMHI minsann stor sol och visserligen storm men vindtäta kläder har man ju, så jag,Erika och Gunnar skulle köra jakt för första gången sen snön kom! Hade fått låna kompisen Anders fin-fina gärden (tackar för det Anders!!   ). Dessa gärden hade han i kolsvarta mörkret på inrådan från mig kontrollerat att dom var snöfria(innebar att han fysiskt fick ge sig ut o gåi leran eftersom det var för svart för att se nåt trots att han själv är så långt ifrån intresserad av hundträning det går att bli..Vilken vän!


I vilket fall - lördagen kom, och bil med hundar, dummies och diverse hundgodis  gav sig av mot träning.

Men vart var solen?!  Spöregn, hagel och iskalla vindar mötte oss när vi var på plats.

Fick ändå vallat en ruta på ett av gärdena för att börja med ett upplet innan själva jaktträningen. Detta behöver verkligen Melker träna på, då vi fick köra på just gärde på högretävlingen i Halmstad i höstas. Då sa Melker - Wow!! (eller vov?) Gärde!? Det är jakt!! NU ska här springas lååångt ut och hitta mååånga fåglar... Matten stod vackert kvar på baslinjen med någon nyans rödare kinder och gastade desperat- "HÄRÅT!!", till sin långbente svarte kamrat...Hmmm ja,m ja 9,5 i betyg men något pinsamt en stund...  


OK tillbaka till helgen.... Körde då upplet som sagt och vi fick till en ruta i väldigt bra vind (motvind snett framifrån).

Melker jobbade kanon och plockade 5 föremål utan några som helst problem!


Eftersom vi inte kört någon jakt sen typ november, började jag med stadga. Inga problem! Ryckte ett par gånger i den svarta kroppen men rumpan var kvar i backen..

Sen körde vi markeringar.Både enkla och dubbla. Inga bekymmer här heller...

MEN sen fick jag för mig att jag skulle köra ett linjetag in bland några stenar och buskar och där ha ett närsök.... Herregud va svårt det kan vara!! Det slutade med att jag praktiskt taget stod mitt bland tennisbollarna och blåste närsök....  

Mer övning krävs!!


Hade i början av träningen låtit honom se Erika droppa några dummies långt ut på en traktorstig som jag det sista gjorde linjetag på. Detta funkade perfekt. Raka fina skick med bra fart!


Fick en idé om att jag skulle skicka honom från sidan av traktorstigen, blåsa stoppsignal på den och sedan ha en dirigering ut..Hmmm tanken var ju god i alla fall.... Blev lite vel och missförstånd men tills slut fick vi in allihop!

Är ändå så imponerad av honom hur bra det sitter trots det långa uppehållet!

Man såg riktigt på honom va han njöt och trivdes!

Är så sugen på att fortsätta träna så att vi kan komma ut på ett jaktprov men dom har ju lovat ny snö i veckan så det är väl bara att glömma på ett tag...Suck!


Efter 3 timmar regn gav vi så upp och åkte hem för att torka och värma oss med lite rödvin och melodifestival..


Tjing!!


  

  

Vackraste Isack!!   

Av Mia Andreasson - 3 februari 2011 11:08

...när snön försvinner på parkeringsplatsen vi använt oss av hela vintern...   Körde lydnad med Erika igår och vi fick hålla oss väldigt nära lamporna kan jag säga!

Är väldigt glad över att det vita (eller mer grådaskiga är det ju nu)försvinner så tro inget annat, men blev så paff när jag knappt såg den svarta långbenta framför mig på framåtsändandet...

Vi höll på att förfrysa fingrarna av oss där i duggregnet o blåsten men träna det skulle vi!


Körde fritt följ direkt efter uppvärmningen och det är ju alltid lite väl hett då, men vi fortsatte pilla på de detaljer vi gjorde i helgen. Gick hyfsat för att vara direkt ur bilen. Han har ju en tendens att svänga ut med bakdelen på höger om och helt om men jag tror det mest handlar om att jag ska ha tydliga kriterier och ta det lugnt in i svängarna.. Får han, så kör han ju gärna med däcktjut i kurvan...    


Körde sen inkallning med ställande..Först en slät och sen en med ställande.. Han förväntade sig inte ett ställande då Erika kommanderade, så tempot var högt men trots detta så fick vi till ett bra ställande med tanke på underlaget (rullgrus).


Tränade ingångar med tung apporten och dom gör han faktiskt riktigt fint nu. Trots 4 kg mellan tänderna, så har han nu lärt sig att komma in utan att vingla eller hamna snett!


Framåtsändandet är ett riktigt "traggel-moment" men jag tycker att han börjar få ihop alla delarna till en fin helhet nu... Körde emellertid bara långsamtgåendet+inkallningen+ff och här behöver vi öva mer. Han tycker verkligen det är svårt att springa mot mig när jag går mot honom, komma in och gå fot. Största felet är väl att vi egentligen inte tränat på just dessa sista delarna så mycket. Bättring av matten och bättre planering!!


Avlutade med skallet. Han är ju för rolig min hund! Tar i allt vad han har så luften tar ju liksom slut efter några voff....nytt andetag och så på det igen.. Han har ju förut haft svårt med att sitta still eftersom han tar i med hela kroppen men detta börjar också bli bättre (i alla fall framifrån..). Tog in honom till sidan och sa skall... Mycket frågande svart labradorpojke tittar tillbaka på mig och fick fram ett "hmmmmm"....Bröt ihop....  


Jaaa vad händer annars... Har skickat upp en spion (i form av Erika med 2 spaniels) på berget för att kolla snödjup och eventuella spårmöjligheter till helgen.. Är såååå sugen på att komma ut i skogen och spåra och köra upplet!

Hoppas på mer regn, blåst o plusgrader under dagen så kanske, kanske....


Bild från påskens (tack Agnetha för påpekandet ang felskrivningen... ;) ) läger då vi övar just ihärdighet i skallet... Melker körde "nosduttar" mellan varje så matten fick ont i pannan..
  Hej svejs, grus o gnejs!!Av Mia Andreasson - 31 januari 2011 16:21

Första inlägget i min nya lilla blogg....

Måste ju bara skriva om helgens träningar. Jag och den trogna och mycket tålmodiga träningskamraten Erika körde lydnad i dagarna två.. Hon har lokaliserat en gräsplätt (wow!!  ) som är lång nog att köra både framåtsändande och inkallningar på!

Det har väl blivit si o så med träningarna nu under vintern och på något sätt så har just jag o Erika alltid bokat gemensam träning då det antingen har varit snökaos eller drivis.. Denna helgen lyckades vi emellertid!

Lördagen ägnade jag åt detaljer och delmoment.

Har en hel del att önska av vårt fria följ så där la vi ganska så myckat kraft.. Inte så lätt att "bara gå" när man är en liten labbe med mycket kill i benen!!

Erika studerade med kritisk blick och kom med förslag. Noterade att han tappar något i kontakten vid höger och helt om så där backade vi en hel del och bara tragglade detta. Reultat direkt! Mycket tajtare i svängen och inte så mycket "rumpa ut" (hundfolk fattar detta...)!

Framåtsändandet överaskade med att sitta oförskämt bra efter långt vinterslarv!

Även inkallning med ställande var ok..

Eftersom lördagen trots något ofokuserad labbe (i alla fall i början)gick såpass bra så var jag modig och utmanade med 3 korta kedjor på söndagen.

Det gick bra! Visst fanns där missar men helheten kändes helt ok! Han har alltid haft svårt att växla från framåtsändande till krypet men tom detta funkade! Yippey!  


Idag har matten värsta nackspärren så det blir allmän vila för hela familjen... Trist men tvunget...


See you!  

Vackra Melker i vinterlandskap...


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se